Web Analytics Made Easy - Statcounter

با شستن مکرر دست‌ها، رعایت بهداشت، دست ندادن می‌توان از انتقال ویروس کرونا پیشگیری کرد. ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرضا، چند هفته‌ای است که شیوع ویروس کرونا در چین در صدر اخبار دنیا قرار دارد. این ویروس که ابتدا در چین مشاهده شد حالا به سایر کشورها نیز رسوخ کرده و به گفته‌ رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، به مرزهای ایران نزدیک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نخستین مرتبه، گزارشی از بروز یک بیماری شبیه ذات‌الریه در شهر ووهان، توسط مقامات چینی به سازمان بهداشتی جهانی ارسال شد. افرادی که به این بیماری مبتلا شده بودند، به خاطر عجیب و متفاوت به نظر رسیدن آن، در قرنطینه نگه داشته شده و خیلی سریع تحقیقات برای یافتن منشاء بیماری آغاز شد. بر اساس بررسی‌های اولیه مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ ایالات متحده، این بیماری شبیه ذات‌الریه از یک بازار محلی ماهی‌فروشان در ووهان ریشه گرفته است. یک روز بعد از اعلام این موضوع، بازار نام برده تعطیل شد.

9  روز بعد از تاریخ گزارش اولیه مقامات چینی به سازمان بهداشت جهانی مشخص شد نوع جدیدی از ویروس کرونا مسبب این بیماری شده است. گفتنی است کرونا در اصل نام خانواده‌ای از ویروس‌ها است، به طوری که از بیماری سرماخوردگی عادی تا بیماری بسیار خطرناک سارس را در بر می‌گیرد.

بیماری‌های تنفسی مرز و دیوار نمی‌شناسند

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا با بیان این‌که ویروس کرونا ویروسی است که باید آمادگی کامل را در کشور؛ استان و شهرستان شهرضا داشته باشیم، اظهار داشت: در سال‌های گذشته شرایط اپیدمیولوژی آنفلوآنزا را به صورت شدید داشته‌ایم، امسال از ابتدای فصل پاییز با شیوع آنفلوآنزا با هجمه مراجعات مردمی در شهرضا روبه‌رو بودیم که منجر به بستری شدن تعداد بسیاری از بیماران شد.

حجت‌اله تنهایی با اشاره به نمونه‌گیری از بیماران بد حال گفت: در ایران ابزار تشخیصی قوی برای تشخیص ویروس کرونا وجود ندارد، با یک بیماری روبه رو هستیم که ویروس و ژنتیک آن شناخته شده نیست.

وی با بیان اینکه راه‌های انتقال بیماری کرونا دقیقاً مشابه تمام ویروس‌های تنفسی است، افزود: کرونای جدید از یک بازار فروش حیوانات برای مصرف انسان در شهر ووهان شروع شد که محل فروش خفاش، و حیوانات زنده دیگر بود، ابتلای اولیه، حیوان به حیوان و بعد حیوان به انسان بوده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا با بیان اینکه آنچه برای ما از دیدگاه علم بهداشت مهم است این است که چرخه انتقال بیماری از حیوان به انسان شروع شده و شاهد چرخه انتقال انسان به انسان هستیم، بیان کرد: این بیماری به کشورهای دیگر صادر شده است و در ایران، آمادگی‌های لازم را باید داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه با یک دوره قرنطینه برای بیمار گرفتار و رساندن حداقل ارتباط انسانی می‌توان بیماری را کنترل کرد، تصریح کرد: بر اساس احتمالات و حدس علمی این بیماری دوره پنهان انتقال آلودگی و انتقال انسان به انسان را دارد و یک دوره 7 تا 12 روزه را از ارتباط بیمار را حدس می‌زنیم و 5 روز بعد از قطع تب باید ارتباط انسانی حداقل باشد.

تنهایی با بیان اینکه بیشتر اعضای این خانواده از ویروس‌ها علائمی همچون آنفلوآنزای خفیف را سبب می‌شود، خاطرنشان کرد: نوع خطرناک‌تر آنها، به سارس و مرس تبدیل شده و به بروز عفونت در هر دو مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی منجر می‌شود، پدید آمدن بیماری‌های شدید تنفسی و مشکلات حاد دیگر نتیجه گرفتار شدن به آنها است.

تب، سرفه و گلودرد در بیماری کرونا شدیدتر است

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا جدید علائمی همانند سارس و مرس در بیمار ایجاد می‌کند، افزود: ویروس کرونای چینی علایم آن اگر چه مشابه ویروس سرماخوردگی و آنفلوآنزا است اما تب، سرفه و گلودرد شدیدتر است و در مراحل بعد درگیری ریه به وجود می‌آید.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا با بیان اینکه 18 درصد مبتلایان به کرونای جدید وارد فاز بد حالی می‌شوند، گفت: بر اساس شواهد مشاهده شده در چین روز هشتم بیماری اگر قرار باشد گرفتاری ریه و بیماری کشنده اتفاق می‌افتد.

150 ژاپنی به ویروس کرونا مبتلا شدندشمار مبتلایان به ویروس کرونا از 40 هزار نفر گذشتزیان‌های کرونا به اقتصاد بزرگ چین قابل توجه نیست

وی با اشاره به اینکه تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات تنفسی حاد از جمله اصلی‌ترین علائم بیماری محسوب می‌شود، بیان کرد: ممکن است قبل از بروز نشانه‌های اصلی، بیمار برای چند روز سرفه‌های بدون دلیل داشته باشد، در موارد حاد، مشکلات گوارشی نیز پدید آمده و اسهال به سراغ بیمار خواهد آمد، در گزارش‌هایی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا جدید ووهان چین، اختلالات انعقادی و نارسایی‌های کلیوی نیز گزارش شده است.

علائم اصلی بیماری شباهت زیادی به سرماخوردگی دارد

تنهایی با تأکید بر اینکه علائم اصلی بیماری شباهت زیادی به سرماخوردگی دارد، به همین دلیل در ابتدا قادر به تشخیص دقیق نوع بیماری خود نیستید، افزود: به وسیله نمونه‌برداری از مخاط بینی و گلو، خون یا دیگر انواع آزمایش، ریشه بیماری مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه در حالت معمول و خوش‌بینانه، انتظار می‌رود علائم بعد از چند روز از بین بروند، تصریح کرد: در صورتی که ویروس کرونا به دستگاه تنفسی تحتانی (نای و ریه) سرایت کند، به ویژه در افراد دارای سن بالا، بیماری‌های قلبی ایجاد کرده و در افرای دارای سیستم ایمنی ضعیف، به ذات‌الریه منجر می‌شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا با بیان اینکه جنوب شرقی آسیا، چین و شهر ووهان بیشترین گرفتاری را دارد، خاطرنشان کرد: اگر یک بیماری به واسطه ترشحات تنفسی منتقل شود هیچگونه مرز و دیواری نمی‌شناسد و می‌تواند جهان را مبتلا کند، باید مراقبت‌های مرزی داشته باشیم و منتظر ورود آن به کشور باشیم.

وی با بیان اینکه سرخک 8 تا 12 نفر، آبله 5 نفر و آنفلوآنزا 3 تا 4 نفر را مبتلا می‌کنند اما ویروس کرونا 1.4 تا 1.3 قدرت پایه انتقال آن است و از نظر شرایط انتقال خطرناک و بد نیست، بیان کرد: اوج این بیماری در کشور چین است و زود تمام می‌شود و وارد فاز مشابه سایر بیماری‌های عفونی می‌شود.

تنهایی با بیان اینکه مبنای پیشگیری ویروس کرونا آموزش بهداشت فردی است، گفت: مهم‌ترین اصل شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون است، پول، دستگیره درها و موبایل‌ها مهم‌ترین منابع آلودگی هستند که بعد از تماس با آنها باید دست‌ها را با آب و صابون شسته شود.

وی با تأکید بر اینکه ماسک زدن بسیار مهم است و فقط و فقط برای مراقبین از بیمار مشکوک و بدحال استفاده شود، تصریح کرد: کادر درمان بیمارستان باید ماسک بزنند و بعد باید در شرایط بهداشتی دفع شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا با بیان اینکه زدن ماسک توسط پرستار و مراقب بیمار به شرط دفع صحیح لازم است، تصریح کرد: انتشار اخبار دروغ در شبکه‌های مجازی سبب ترس و دلهره در بین مردم شده است، یک پیامک و یک عکس تمام دنیای مجازی را پُر و دنیای حقیقی را پر التهاب می‌کند.

اخبار فضای مجازی در رابطه با کرونا ویروس صحیح نیست

وی با بیان اینکه اخبار فضای مجازی در رابطه با کرونا ویروس صحیح نیست؛ مردم به شایعات توجه نکنند، گفت: استفاده نادرست از فضای مجازی و انتشار اخبار کذب در آن یک معضل برای همگان و سبب ایجاد ترس، نگرانی و مشکل می‌شود؛ مردم بدانند که این اخباری هر از گاهی در مورد انتشار کرونا ویروس در فضای مجازی منتشر می شود، صحیح نیست و تا این لحظه حتی یک نمونه از ابتلا به این ویروس نه تنها در استان بلکه در کل ایران نیز مشاهده نشده است

تنهایی با بیان اینکه اغراق در توصیه‌ها نباید اتفاق بیفتد، افزود: اصل پیشگیری، آموزش با واقعیت‌انگاری است، ویرس تنفسی مرز نمی‌شناسد، چندین سال است که در تمامی فرودگاه‌ها بهداشت تیم قوی مراقبت دارد، این تیم موظف است که بیماران مشکوک را شناسایی کند و بیماران علامت‌دار را اجازه خروج از فرودگاه ندهد و بیماران مشکوک را با مرکز بهداشت آن شهر هماهنگی کند.

وی با اشاره به اینکه تمامی ورودی‌های پروازهای خارجی چک می‌شود، افزود: اقدامات کنترلی به نحو مطلوب انجام می‌شود، دو بیمارستان شهرستان شهرضا آمادگی شرایط سخت در بیماری آنفلوآنزا را داشته است و در حال حاضر نیز آمادگی کامل وجود دارد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا با بیان اینکه داروی «تامی فلو» به اندازه کافی وجود دارد، گفت: این دارو، تنها دارویی است که در بیماری‌های تنفسی و ویروسی تاثیر خوبی داشته است و در موارد خاص مصرف می‌شود، دارو هست اما در موراد محدود با تشخیص خاص استفاده می‌شود.

با رعایت بهداشت می‌توان از انتقالویروس کرونا خودداری کرد

وی با اشاره به بهترین راه‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی خانواده سرماخوردگی و کرونا بیان کرد: شستن مرتب دست‌ها با آب گرم و صابون، به طوری که 20 ثانیه زمان ببرد، در زمان شستن دست‌ها باید قسمت‌هایی از مچ را نیز شسته و نباید به شستن کف دست اکتفا کرد.

تنهایی با تأکید بر عدم لمس بینی، چشم و دهان تا جای ممکن تصریح کرد: باید در زمینه ویروس کرونا به مردم آموزش‌های لازم را بدهیم، پیشگیری مهم‌ترین مسأله است و با کاهش تماس مستقیم با دیگران، قابل کنترل است، با شستن مکرر دست ها، رعایت بهداشت، دست ندادن می‌توان از انتقال ویروس کرونا خودداری کرد.

مردم به شایعات بیماری کرونا در فضای مجازی توجه نکنند

سرپرست فرمانداری شهرضا با اشاره به بیماری کرونا گفت: امکانات داخل شهرستان و نیروی انسانی و امکانات لازم در بیمارستان‌ها نیز وجود دارد، آموزش بسیار مهم است و باید نکات آموزشی مورد نیاز به مردم باید اطلاع‌رسانی شود.

ناصر اسدی با بیان اینکه مردم به شایعات فضای مجازی توجه نکنند و نگرانی نداشته باشند، بیان کرد: امکانات و تجهیزات در راستای پیشگیری لازم برای مواجه با این بیماری وجود دارد و در کشور هیچ ابتلایی تاکنون نداشته‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر سطح آگاهی مناسب و مطلوبی در مورد بیماری کرونا ویروس در کشور ایجاد شده ولی باید مراقب بود که این هوشیاری به اضطراب و نگرانی بی مورد در مردم تبدیل نشود.

سرپرست فرمانداری شهرضا بیان کرد: مردم به شایعات در خصوص این بیماری توجه نکنند و مطمئن باشند اگر موردی در کشور و استان مشاهده شود بلافاصله مردم را در جریان کامل امور قرار خواهیم داد.

انتهای پیام/173/ ت

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: توان از انتقال بیماری های تنفسی ویروس کرونا مردم به شایعات ویروس کرونا بیماری کرونا رعایت بهداشت کرونا ویروس داشته باشیم فضای مجازی توجه نکنند روز بعد یک بیماری صحیح نیست ذات الریه شهر ووهان تنفسی مرز دست ها مهم ترین ویروس ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۷۱۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ذبیحی شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شعار هفته سلامت به‌عنوان سلامت خانواده با مشارکت مردم نامیده شده و اهمیت این شعار این است که مردم در امر سلامت، مشارکت داشته باشند تا سلامت جامعه و یک شهرستان تأمین شود.

وی افزود: سطح سواد سلامت مردم در جامعه باید افزایش یابد و از منابع جدید و معتبر شبکه بهداشت استفاده کنند که اگر این امر مهم محقق شود، در پیشگیری از بیماری مؤثر خواهد بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تصریح کرد: پرونده سلامت الکترونیک مهم است، شهروندان می‌توانند با مراجعه به شبکه بهداشت از خدمات رایگان این عنوان استفاده کنند و به سلامت خود اهمیت دهند.

ذبیحی بیان کرد: ۹ هزار سالمند در شهرستان اردستان وجود دارد و از این حیث به عنوان شهرهای پیر استان محسوب می‌شود، در سال گذشته سالمندان شهرستان بیش از ۳۶۰ هزار قرص کلیسم دریافت کردند.

وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار نفر در شهرستان اردستان آزمایش قند خون انجام دادند و نزدیک به چهار هزار نفر در این شهرستان مبتلا به بیماری دیابت هستند که ضرورت دارد به این مهم توجه شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۳۳ هزار نفر بالای ۱۸ سال از نظر بیماری‌های فشارخون و قندخون بررسی شدند که از این مجموع ۳۰ هزار نفر از شهر اردستان بودند و ۹۱ درصد مردم بالای ۱۸ سال در این زمینه بررسی شدند.

ذبیحی اضافه کرد: در این بررسی‌ها، حدود ۱۸۲ نفر مشکوک به بیماری دیابت و ۹۹۶ نفر نیز مشکوک به بیماری فشارخون شناسایی شدند همچنین بیش از دوهزار نفر بیماری پیش‌دیابت دارند.

وی تصریح کرد: بیش از چهار هزار خانم میانسال در اردستان از نظر سرطان سینه غربالگری شدند و حدود یک‌هزار نفر از این‌ها حداقل یک مشکل در سینه داشتند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان ادامه داد: بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ مورد بازرسی توسط کارشناسان بهداشت محیط شهرستان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی صورت گرفته که ۲۵۸ مورد اخطاریه دریافت کرده، ۶۱ مورد ارجاع به مراجع قضائی و در ۱۱ مورد نیز پلمب انجام شد.

ذبیحی یادآور شد: سال گذشته بیش از دوهزار کیلوگرم موادغذایی تاریخ گذشته در شهرستان جمع‌آوری شد.

وی با بیان اینکه شدت بیماری سالک در شهرستان اردستان نسبت به گذشته کاهش یافته، گفت: عملیات مبارزه با مخزن بیماری سالک در مناطق آلوده انجام می‌شود، شهر زواره و مهاباد همراه با روستاهای اطراف آن‌ها کانون بیشتر بیماری سالک هستند که عملیات مبارزه در این مناطق نیز انجام شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تاکید کرد: گزارشاتی به شبکه بهداشت شهرستان رسیده است که متأسفانه عده‌ای واکسن گریز هستند و خانواده‌ها را به عدم واکسیناسیون فرزندان ترغیب می‌کنند که این بسیار خطرناک بوده و موجب شیوع مجدد بیماری‌هایی می‌شود که صدها سال قبل کنترل شدند.

کد خبر 6089374

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • ادعای کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی با نصب کپسول آتش نشانی
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا