Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@00:17:43 GMT

کشف دیوار خشتی بی نظیر در تپه اشرف اصفهان

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۹۹۹۲۲

کشف دیوار خشتی بی نظیر در تپه اشرف اصفهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، علیرضا جعفری زند سرپرست هیات باستانشناسی امروز«شنبه » با اعلام این خبر گفت:فصل ششم کاوش تپه اشرف  پس از وقفه‌ای سه ساله با مجوز ریاست پژوهشگاه با تمرکز بر ضلع جنوب غربی آن انجام شد.

او افزود:با وجود وسعت هفت هکتاری تپه اشرف نقاط انتخاب شده برای ایجاد ترانشه بر اساس شناخت ارتباط فضاهای معماری ضلع شمالی با ضلع جنوبی تپه انجام گرفت و مسئله گاهنگاری آن نیز در دستور کار هیات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باستان شناس،یکی از مهم‌ترین یافته‌ها در فصول گذشته کاوش را قطعاتی از سفال‌های منقوش سده سوم پیش از میلاد اعلام کرد .

وی افزود: به دلیل مضطرب بودن لایه‌هایی که این نوع سفال در آنها کشف شده ، هیات به دنبال لایه‌ای دست‌نخورده برای مطالعه این نوع سفال  در لایه دوره یاد شده بود.

جعفری با اشاره به حفر چاه در خارج از دیوار کشی تپه  در فصل دوم کاوش برای ایجاد چاه فاضلاب کانکس‌های بهداشتی مستقر در ضلع جنوب غربی تپه افزود : در این منطقه چند قطعه سفال منقوش سده سوم پیش از میلاد به دست آمد.

به گفته وی به همین دلیل تمرکز هیات در فصل ششم به محوطه پیرامون چاه قرار گرفت و با ایجاد یک ترانشه ۱۰×۱۰ عملیات کاوش آغاز شد.

او افزود: در عمق ۲۱۰ cm در دیواره شمالی این ترانشه بقایای یک دیوار خشتی تخریب شده نمایان شدکه چهار رج از خشت‌های آن برجا مانده و دارای خشت‌هایی به ابعاد ۱۰×۴۰×۴۰ است که در فصول پیشین کاوش دیده نشده بود.

این باستان شناس اظهار داشت:بنابراین به پدیده جدیدی در تپه اشرف برخوردیم که در تاریخ‌گذاری تپه بسیار بااهمیت است.

وی تصریح کرد:هر چند که جزئیات معماری آن نامشخص و نیاز به پیگردی در فصول آینده کاوش دارد، ولی این خود بیانگر تنوع نوع معماری و تنوع در مصالح به کاررفته در معماری تپه اشرف است.  بخش شمالی این دیوار خشتی در زیر ۶۰۰ cm خاک و خرده‌سنگ مدفون است.

جعفری گفت:این یافته چون همانندی در شهر اصفهان ندارد، به لحاظ مطالعه تاریخ معماری این شهر دارای اهمیت ویژه‌ای است.  خرده سفال‌های منقوش یافت شده در مجاورت آن می‌تواند راهگشای گاهنگاری آثار تپه اشرف باشد.

سرپرست هیات باستان شناسی گفت:ترانشه ایجاد شده دیگری در ضلع جنوب شرقی این ترانشه بیانگر از بین رفتن تمامی آثار سطحی تپه اشرف در گذر زمان است. خرده‌سفال‌های به دست آمده مربوط به سده سوم پیش از میلادتا اواخر دوره ساسانی بودند که بیانگر مورد توجه قرار نگرفتن ضلع جنوبی تپه اشرف در دوران اسلامی است.

کد خبر 4383646 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میراث فرهنگی مردم علیه احتکار ادبیات کتاب و کتابخوانی صنایع فرهنگی ترجمه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گردشگری کتاب بازار نشر معرفی کتاب انقلاب اسلامی ایران کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان میراث فرهنگی ادبیات جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۹۹۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وحید شمسایی: هواداران ورزشگاه را پر می کنند و نباید فرصت قهرمانی را از دست بدهیم!
  • وحید شمسایی: جایی برای اشتباه وجود ندارد/ با تمام وجود می‌جنگیم
  • ماشین مغزشویی صهیونیست‌ها به دیوار خورد!
  • خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)
  • بارسلونا؛ خواهرخوانده‌ای با شاهکارهای معماری برای اصفهان
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • اجرای مانور‌های نمایشی شهر فرهنگی ویژه معماری
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان